Wednesday, June 24, 2015

Behind The Scenes!

Yleisön toiveesta tässäpi olisi hieman raotuksia edellisten kuvien kulissien ja prosessien taakse. Mukana myös toinen kuva jota en ole kait täällä blogin puolella julkaissutkaan mutta ajattelin senkin tarjoavan ihan kivan inspiraation lähteen teille :)

Ensimmäisenä tämä Leap of Faith -kuva jossa veimme sirkustempun astetta vaativimpiin maastoihin! Halusimme tehdä jotakin, joka voisi teoriassa olla ehkä mahdollista mutta tosi elämässä kuitenkin turhan vaarallista. Kuva saisi katsojan ikäänkuin haukkomaan henkeään siinä mielessä, että no way.. Kuvauspaikaksi valikoitui Rovaniemellä 4 -tien silta joka ylittää Ounasjoen. Sen väliin pääsee kätevästi pienellä parkourilla mistä avautuukin aika jylhä näkymä alas virtaavaan jokeen ja yläpuolella jyrisevälle maantielle. 

Tämä kuva päädyttiin rakentamaan neljästä erillisestä osasesta; heittäjät, hyppääjä sekä maisema. Jotta kuvakulmat ja valo saatiin täsmättyä realistisesti, päädyimme kuvaamaan nämä kaikki osaset suoraan paikanpäällä. Itse pohjalle tulevan maisemakuvan tein panoraamatekniikalla sillä tiesin lopullisen kuvan olevan melko iso printti jolloin suuresta resoluutiosta tulisi olemaan paljonkin hyötyä! 


Kuvankäsittely prosessi ei sitten enää ollut mitenkään vaativa prosessi sillä kuvan elementit olivat aika yksinkertaiset. Ainoa homma oli vain irroittaa heittäjät ja hyppääjä omista kuvistaan ja syvätä ne lopulliseen työtiedostoon mahdollisimman realistisesti. Tämän lisäksi vaihdoin taivaan vähän "muodokkaampaan" jotta saisin sinnekin jotain mielenkiintoa. Pienenä kirsikkana kakun päällä lisäsin hennon flaren tapaisen hohdon horisonttiin tämän tutoriaalin ohjeiden mukaisesti :)


Sitten taas ei jäljelle jäänyt kuin sävytysten teko ja homma paketissa! 


Toisena kuvana olisi vuorossa tällainen vähän rennomman fiiliksen otos missä hengailen laiturilla kivan pikku paperiveneen kanssa. Just another day at the office. 


En tiedä, että mistä tulee nykyisin tarpeeni tehdä kuvista panoraamoja. Onko se halu saada kuvasta laajempi, isompi resoluutioisempi vai tykkäänkö vain ihastella näytöllä hitaasti etenevää panoraaman työstöpalkkia? Ehkä se on vain jokin välimalli näistä kaikista. Mutta siis tämäkin kuva on melko iso panoraama. Jotta homma ei olisi ollut liian simppeliä, halusin maiseman isojen kirkkauserojen vuoksi tehdä kuvasta myös HDR:n. Täytyy myöntää, että viimeksi olen tehnyt HDR:n joskus alkuaikoina kun opettelin vielä kuvaamisen alkeita ja siitä lähtien olen saanut yökötyskohtauksen kuullessani edes tuon sanan. Mutta sivuutin tuon tunteen ja ajattelin hommaa ihan vain rationaalisesti; sitä ei nimittäin tarvitse aina vetää yli. Lightroom 2015 CC päivityksen myötä panoraamat ja HDR -kuvat pystyy työstämään nykyisin suoraan Lr:ssä joten koko tämä prosessi keveytyi huomattavasti verrattuna aiempaan. Tämän HDR käännöksen avulla sain käyttööni todella laajan säätövaran sävyihin yms joka teki lopputyöstöstä kieltämättä kyllä melkoista herkkua!


Kun maisemapohja kuva oli kuvattu, tarvitsin sitten enää kuvan päätähdet; itseni ja paatin. Paperivene ei luonnollisestikaan ollut tuon kokoinen alunperin vaan tein sen ilmaisjakelulehdestä. Yllätyin kuinka hienosti se piti vettä sillä kuvasin sitä varmaan 5min eikä senkään jälkeen vesi ollut mennyt edes läpi pohjasta! Selfie hoitui taas kerran kätevästi Wifi toiminnon avulla.


Ja näin kun kaikki osaset oli jälleen kasassa, ei jäänyt jäljelle kuin niiden yhteentuonti Photoshopissa + sävytys Lightroomissa. 

Että tämmöiset kuva-avaukset tällä kertaa! Pyrin näitä jatkossakin vääntämään jahka kiinnostavaa materiaalia kertyy taas :) mikäli haluatte pysyä reaaliajassa kiinni meikän kuvauksista niin seurailkaa Snapchatissa iiro.rautiainen. 

3 comments:

 1. Heittokuvassa ajoitusongelma, jos lentomatka olisi tuo, olisivat heittäjät laskeneet jo kätensä. Jos tyttö oli vasta 1/3 osalla lentorataa olisivat heittäjien kädet vielä ylhäällä, siis tyttö olisi oikealla pari omaa mittaansa.... nyt kuva toimii kyllä kuvankäsittelyn suhteen mutta asennot ja ajoitus ovat pielessä joten kuva ontuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä huomio Jore, kieltämättä noiden osalta kuva voisi olla astetta realistisempi :) Ehkäpä tuossa antautui sellaisen tietynlaisen rautalangasta vääntämisen ehdoille :)

   Delete
 2. Löytyipäs mielenkiintoinen blogi. Hyvä kuvaussilmä yhdistettynä näppärään Photoshopin käyttöön - toimii :) Muutenkin tykkään sun tyylistä o/

  P.S Panoraamat on kivoja. Ne vaan on :D

  ReplyDelete