Monday, September 10, 2012

Vikaköngäs Vielä kun uusi matsku odottaa tuloaan, laittelen vanhempia kuvia ja jorinoita esille.

 Tein eilen mukavan pikku bussiretken Vikakönkäälle, joka sijaitsee apauttiarallaa 10km Rovaniemeltä pohjoiseen. Komia koskipaikka jonne on säälittävän helppoa päästä. Bussipysäkiltä 500m —> win. Ideana oli käydä katsomassa tämän hetkinen ruska tilanne, sillä elämme ratkaisevia hetkiä nähdäksemme parhaimmat mahdolliset kullan ruskeat värit!
Ajoitin lähtöni tuonne iltapäivään viiden maihin, jotta ehtisin paikalle ennenkuin aurinko olisi laskenut liian alas, sillä halusin tallentaa alhaalta kajastavan auringon luomat keltaiset sävyt puissa. Päästyäni paikalle, huomasin että siellä on ollut jotkin koskenlaskentakisat vähänaikaa sitten. Kymmeniä sinisiä tolppia ja vaijereita hujanhajan ympäri koskea, tosi autenttista. Kuvauspaikan valinnan suhteen piti sitten hieman soveltaa.

Aina kun lähden jonnekin kuvaamaan, minulla on jonkinlainen visio mielessä halutusta lopputuloksesta. En nyt tarkkaan päätä, että otan vain tämän ja tämän kaltaisia kuvia, vaan hahmottelen löysät puitteet kuvalle; mikä on pääosassa, millainen tunnelma, mitä haluan korostaa jne. Eilen mielessäni oli sellainen perus dynaaminen koskikuva, jossa vedenliikkeen pystyy aistimaan, ruskan värit toisivat siihen sitä maustetta sitten. Ja tällä mentiin. Minulla oli vain n. 1,5h aikaa kuvata eilen, sillä viimeinen paluubussi Rovaniemelle lähti tuolloin, jonka vuoksi visiointi auttaa melkoisesti.
Tasapainoiteltuani kivillä tovin, pääsin vihdoin pääkallopaikalle. Minulla oli mukana Hoyan NDX400 ja ND8 -harmaasuotimet, joiden avulla “perus dynaaminen koskikuva” olisi mahdollista saavuttaa. Laittamalla molemmat suotimet päällekkäin, valotuksen pystyy venyttämään jopa 1-2 minuuttiin jolloin törkeinkin koski lauhtuu sileäksi maitovanaksi. Täydellistä! 

Tai no, ehkei sittenkään eilen. Jotenkin se oikea fiilis jäi puuttumaan näistä maitovanoista ja päädyin ottamaan klassisemman kuvan jossa liike näkyy jollain lailla uhmakkaampana.

Että tällainen reissu, palataan!

No comments:

Post a Comment