Monday, September 17, 2012

Mallikuvaukset suolla

Minulla on ollut pitkään haaveena päästä kuvaamaan ihan oikeat mallikuvaukset. Ystävällinen Ida ( onlythespacebetweenus.blogspot.fi ) suostui tähän tehtävään malliksi ja luokkakaveri Henry tuli assaroimaan. Kolmestaan lähdettiin sitten kruisailemaan ympäri Rovaniemeä tarkoituksena löytää hyvä kuvauspaikka. Visiona oli ottaa sellaisia mukavan ruskaisia kuvia ja tämä mielessä päätimme minun päättämänä suunnata kulkumme Ounaspaviljongin läheisyydessä olevalle suo/luontopolulle. No ruskaa ei siellä kyllä pahemmin ollut, mutta poron ja koirien suolen eritteitä sitä enemmänkin. Ajattelin haasteeksi illan aikana koituvan tyyliin salaman patterien riittävyyden, mutta meidän piti ihan tosissaan yrittää väistellä noita mättäiden keskellä olevia miinoja.

Kuvauksiin minulla ei oikein ollut sen kummempaa visiota, kuin että fiilis olisi sellainen huoleton ja että jäykkiin posetuksiin ei ryhdyttäisi. Luonnollisuus on minulle tärkeää näissä. Haastetta näihin kuvauksiin toi se fakta, että minulta ei juuri tuota kokemusta järjestetyistä mallikuvauksista oikein ole. Tai no, ei yhtään. Eli vähän haparoidenhan kuvaukset pyörähti käyntiin. Mutta hiukan päästyämme enemmän fiilikseen alkoi ohjeiden anto, valojen suuntaukset ja ideointi tuntua aina vain helpommalta.

Ida hoiti taas homman hienosti kotiin. Hän oli erittäin kärsivällinen, jaksoi keskittyä mallina olemiseen ja ei turhia arastellut muutenkaan koko kuvauksia. Melko vaivatonta sen puolesta siis! Pointsit myös siitä, että sukkikset meinas revetä ja joku ötökkä puri häntä, mutta ei nekään tuottaneet loppujen lopuksi mitään ongelmaa. Ei uskoisi, että tämä oli myös hänen eka kerta!

Valaistuksena minulla oli näissä kuvauksissa iso kultainen heijastin, diffuusori sekä iso sateenvarjo-softbox -hässäkkä. Heijastin oli yllättävän tehokas valonmuokkain, sillä olin asennoitunut ennen kuvauksia, että käyttäisin pelkästään tuota sat.varjo-softbox -hässäkkää. Ensimmäinen kuva on otettu diffuusorilla niin, että se on ollut aivan Idan kasvoissa kiinni, juuri kuvan ulkopuolella. Ideana tässä oli pehmentää todella kovaa auringonvaloa, joka paistoi suoraan hänen naamansa. Lopputulos onkin tällä tavoin hyvin pehmeä.

Seuraavat kolme kuvaa taas ovat otettu kultaisen heijastimen avulla niin, että takaa tuleva auringonvalo heijastettiin takaisin hänen kasvoihinsa tehden siihen lämpimän sävyn.

Viimeinen on otettu BTS -kuvan mukaisesti sat.v-softbox -hässäkällä. Hyvin pehmeää jälkeää tekee myös tuokin. Lisää kuvia löytyy Flickr -kansiostani! http://www.flickr.com/photos/iirorautiainen/

Ja sitten ohessa olisi muutamat otokset kyseiseltä illalta.
Ja vielä muutama Behind The Scenes -kuva


(C) Henry Kestilä


(C) Henry Kestilä


(C) Henry Kestilä

No comments:

Post a Comment