Sunday, October 07, 2012

Venheet rannalla

0,5 s. f/16, ISO:100


Hoya NDX400, 58s. f/16, ISO:100

Yleiskuva paikasta

Liian pitkään on mennyt siitä, kun viimeksi kävin ihan konkreettisesti ulkoiluttamassa kameraa. Olen katsellut tätä venepaikkaa jo tovin mennessäni kouluun ja eilen päätin käydä katsastamassa miltä se näyttää. Aika paljon sellaisia tylsiä muovisia kippoja tuolta löytyy, mutta onneksi siellä oli vielä muutama rouheisempi vene vielä tallessa.

Rovaniemen viimeaikaiset trooppisen helteiset kelit ovat masentaneet niin paljon, että tällainen pilvinen päivä piristi kummasti, tästä syystä ajattelin ottaa kaikessa loogisuudessaan fiilikseltään hieman synkempiä kuvia. Mikäli pilvikeleissä on jotain positiivista niin se on se, että valo on melkoisen miellyttävää ja tasaista. Eilen ne eivät myöskään olleet sellaista tasaisa harmaata massaa vaan mukavia muotoja löytyi sieltä sun täältä. Nämä muodot antoivat minulle mahdollisuuden testata liian vähälle käytölle jäänyttä Hoyan NDX400 -harmaasuodinta, jolla käytännössä päivän saa käännettyä yöksi ja tässä tapauksessa pilvetkin erittäin dynaamisen näköisiksi. 

Valotusaika tuossa toisessa kuvassa oli n. 1 minuutti ja olisi pidemmältikin saanut, mutta pian pilvet alkoivat menettää muotoaan liikaa. Ekassa kuvassa yritin löytää hieman uutta kuvakulmaa, tuossa jalusta oli ääriään myöden maksimimitoissaan jolloin kamera keikkui n.2 metrin korkeudessa. Oikean rajauksen löytäminen olikin hieman vaikeaa vaikka en minäkään mikään tappi ole, kokeilun ja erheiden kautta sekin tuli jotenkin sitten muodostettua.

No comments:

Post a Comment