Thursday, October 11, 2012

Revontulia!

Vihdoin! Vähintään kuukauden kestänyt pilvivaippakeli rakoili viime yönä ja juuri sopivasti aurinko oli päättänyt pyrskäyttää pienet reposet meitin iloksi :) Olin jo niin masentunut pilvisiin keleihin, että usko paremmasta oli jo aika päiviä sitten kadonnut.. Tämän vuoksi eilinen show tulikin hieman yllättäen. Olin istunut väsyneenä koneella illan ja ajattelin mennä nukkumaan kerrankin vähän aikaisemmin, univelkaa oli nimittäin päässyt hieman syntymään.. Ollessani petivalmis, sammutin valot ja vilkaisin pihalle huvin vuoksi. No siellähän sitä vihreän valon välkettä ja muotoa sitten oli! Jostakin käsittämättömästä syystä ajattelin tuolloin, että kivan näköistä, vois mennä nykkymää.. Seuraavalla hetkellä olinkin jo vaihtanut ulkovaatteet päälle, ladannut kameralaukun tarvittavilla hilppeillä ja ehtinyt luoda suunnitelman kuvauspaikoista jonne menisin :D

Aloittaessani työt tuolla yliopiston sisällöntuottajana, minulle syntyi oitis visio oikein kornista lappilaishenkisestä kuvasta, jossa reposet viuhuu yliopistorakennuksen yllä. Tämä kuva mielessä poljin ensimmäisenä yliopistolle toivoen, että revontulet olisivat asettuneet taivaalle edes jotenkin järkevästi, jotta saisin visioni kaltaisen kuvan aikaan. Olihan ne. Yliopistorakennuksen ylle levittäytyi oikein nätti vihreä liina, joka myös säilytti muhkean muotonsa yllättävän kauan. Otin nopeasti mahdollisimman paljon kuvia eri rajauksilla, jotta variaatiota löytyisi. Ollessani tyytyväinen kuvasaldoon, lähdin muille apajille nopeasti sillä aikaa ei näiden luonnonilmiöiden kanssa ole tuhlattavaksi asti.

Koska aikataulu oli melkoisen tiukka kuvaamisen suhteen, en lähtenyt polkemaan hirveän kauas sillä todennäköisesti missaisin parhaimmat reposet matkalla. Tämän vuoksi päädyin menemään edellisestä postauksesta tuttuun paikkaan, josta näkyy yöaikaan nätisti kaupungin valot, mutta valosaaste ei kuitenkaan ole mitään aivan mahdotonta. Veneet myös tarjosivat mukavaa kohdetta etualalle. Tässä paikassa oli vain ainoa huoli puoli tuona iltana, että reposet mellastivat aivan väärässä suunnassa, ekan kuvan mukaiseen suuntaan löysi tiensä vain satunnaiset rippeet komeammista leiskauksista taka-alalla. Toinen kuva tarjoaakin näkymän selän taakse.
 Vietin tällä paikalla ruhtinaalliset 1,5 tuntia kunnes pilvet taas tuppasivat tarjoamaan tuttua harmaan kylmää olomuotoaan taivaalle. 

Yllätti muuten tuon facebook - sivuille lataamani kuvan saama suosio; päivän aikana se sai 720 tykkäystä, 460 jakoa ja 36 kommenttia! Linkki Lisäksi MTV3 otti yhteyttä ja kysyi näitä kuvia nettisivuillensa julkaistavaksi :) Eli ei huonompi reissu vaikka en 100% tyytyväinen näihinkään kuviin ole.. :D Saa vaan nähdä, että koska seuraavan kerran saa tätä herkkua osakseen sillä lähiviikon ennusteet ovat todella masentavaa luettavaa. Auringon aktiivisuus on taasen kiitettävällä tasolla, täksikin yöksi saattaisi olla luvassa jos jonkinmoista tulitusta, mutta harmaa esirippu peittää senkin oikein mukavasti. Ei makiaa mahan täydeltä!

4 comments:

 1. Ooh upeita! :)) Ehkä aavistuksen katkera olen, että missasin nämä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Toivottavasti oli makeat unoset, sillä kyllä muakin muuten semisti harmittais ;D

   Delete
 2. Todella hienoja kuvia! Voi ku pääsis itekki joskus näkemään revontulia ja jos vielä sattuis kamerakin olemaan mukana nii kyllä kelepais. :) Liitynki vakoilija porukkaan niin pääsen kattelemaan uusimpia kuvia sitä mukaa ku niitä tänne ilmaantuu.
  http://voihanvalokuva.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitosta paljon! Onhan nuo kyllä sellaisia, että ei niihin helposti kyllästy :)

   Delete