Friday, September 12, 2014

Hollanti -reissukuvia!
Virallisesti ennen täysimittaista arkeen paluuta olen edelleenkin reissun päällä istuessani Hki-Rovaniemi junassa, mutta kuten hyvin via Finlandia -reitin suorittaneet tietävät, aikaa riittää melkoisesti kaikelle puuhastelulle. Eli joo! Olin tuossa n. 4pv reissulla Hollannissa 's-Hertonboschissa ja kyseessähän oli nyt ensimmäinen ulkomaan kuvausreissu! Aika otettu olo noin niinkuin vaatimattomasti sanottuna. Vaikka reissu oli lyhyehkö oli se silti kaikinpuolin onnistunut ja paljon hienoja muistoja jäi taas takataskuun! Tässäpi olisi pientä matkakuvaa tältä muutamalta päivältä kun ehdin varsinaisten toimeksiantojen lomassa omiakin kuvailuja tekemään :) Osa on iPhonella kuvattuja, osa taas järkkärillä, erotatte varmaan että mikä on milläkin.


Koska olen nuuka tietyissä asioissa, halusin mahduttaa kaiken kaman käsimatkatavaroihin. Onneksi kamerareppuni oli mitoiltaan juuri oikean kokoinen niin sain sen ängettyä mukaan koneeseen myös. Näiden lisäksi messissä oli myös pieni olkalaukku. Luova sai olla mutta oli sitä myös tuliaisillekin tilaa lopulta! Onneksi laukuille ei kuitenkaan tehty painomittauksia, 12kg raja olisi paukkunu heittämällä.


Ratatöiden takia, jouduin ottamaan Amsterdamista bussin puoleen väliin matkaa mistä lähtisi sitten jatkojuna. Stressasin jo tuota alkuperäistäkin helppoa junamatkaa hiukan, niin tällainen komplikaatio saikin kasetin hajoamaan heti. Jäin nimittäin jotenkin vahingossa yli puoli tuntia liian aikaisin määräasemaa pois. Koska mikään ei näyttänyt siltä miltä oletin, piti sitä mennä sitten nöyränä info tiskille kysymään; "Excuse me, where in the hell am I ?"


Perille pääsinkin sitten loppujen lopuksi suht kivuttomasti ja määränpää palkitsi viimeistään alkumatkan vaivannäöt. Majoituin sangen idyllisessä ja vahvan mentaaliselta hengeltään Emmerdalea uhkuvassa "kylässä". Paikalliset nimittivät sitä kyläksi, mutta pinta-alaltaan tämä lähiö vastasi varmaan jotain Rovaniemen keskustaa. Siellä sun täällä saattoi tulla vastaan pieniä lehmä/lammas/hevos/vuohi -tiloja, mahtavia puukujia ja kaikki moikkaili. Mukavata!


Myös kaupunkiosiokin oli varsin mukavaa katseltavaa. Eihän tuolta nyt mitään eiffeleitä tai kasinoita löytynyt, mutta sellaista leppoisaa menoa, paljon vanhoja keskiaikaisia taloja ja mukavia ihmisiä sitäkin enemmän!


Vikana iltana luvassa oli sitten maukas ilmaispallogrillillä tehty illallinen hylätyllä jalkapalloklubilla ja mitä parhain seura!


No comments:

Post a Comment