Friday, February 01, 2013

Syrjäytynyt nuoriTaas olisi aika viikon kuvalleni Lapin yliopiston facebookkiin. Ajattelin tälle kertaa jotain hieman vakavempaa aihetta, joka mielestäni kaipaa esille nostamista enemmän. Nuorten syrjäytyminen on valitettavan yleistä, jonka myötä moni ikäänkuin katoaa yhteiskunnasta. Yleensä kyse on nuoresta, kuka jää joko ilman opiskelu -tai työpaikkaa, mutta korkeakoulumaailmassakin tällaista tapahtuu. Erityisen korkea riski syrjäytyä on opiskelijoilla ketkä ovat uupuneita opiskelusta johtuvan stressin vuoksi.

Noh. En osaa sanoa, että lähtikö tämänkertainen visio kuvasta liikkeelle pohjimmiltaan tuosta aiheesta vaiko ihan päänsisäisestä mielikuvasta tämän tyyppisestä kuvasta. Jotenkin on tehnyt mieli kuvata sellainen semi angstinen ja minimalistinen kuva johon tuo nuorten syrjäytymisteema jotenkin sopii. Mietinnässä vain oli, että missä tällaisen suht laaja-alaisen kuvan sitten kuvaisin? 

Täällä Lapin yliopistolla on käynnissä "pienimuotoinen" häslinki, kun home -ja öllimöllikasvustojen takia yksi kokonainen tiedekunta on evakossa ympäri Rovaniemeä. Remppa kestää n. vuoteen 2015 asti. Tämän johdosta tuolle tiedekunnalle varattu siipi on kokonaan tyhjillään! Muutaman vinkin kuulleena ajattelinkin sitten käydä vilkaisemassa, että josko sieltä löytyisi jokunen hauska spotti kuvauspaikaksi. Suurin osa siiven ovista oli lukittuina, mutta onneksi sieltä löytyi kuitenkin yksi hylätty luentosali, jossa oli juuri sopivan kokoinen valkoinen seinä! Hiukan kuumottavaa oli kuitenkin käyskennellä tuolla kun valtaosa paikasta oli pimeenä, öllimöllit tuntu jo vartin jälkeen kurkussa ja yksin ei oo kiva olla noin isossa paikassa. Perus zombi leffan kuvauspaikka toisinsanoen. Onneksi Ida oli messissä seurana hiukan aikaa, mutta yksin mä sinne loppujen lopuksi jäin :D

Tarkkasilmäisimmät varmaan muuten huomaavatkin, että kyseessähän on taas itse blogisti kuka siinä kuvassa lepuuttaa niskojaan! :D En enää kehdannu kysyä kavereita malliksi, kun alkavat kohta tyyliin poistelemaan facebookista kavereistaan minun anellessa koko ajan niitä kameran eteen. Onhan tuo aika helppoa sikäli olla itse kuvattavana varsinkin, kun tietää tarkalleen mitä se häiskä siellä kameran takana taas haluaa. Mutta hitto ku tuossa on semisti pöljä olo olla, onneksi oli tosiaan hylätty mesta :D

Valosetuppina oli perussetti, etäisyydet ei taida ihan vastata todellisuutta. Hieman kauempana taisivat olla jos oikein muistan. Onhan siitäkin kuitenkin jo päivä herranjestas.Linkki kuvaan.

No comments:

Post a Comment