Monday, May 18, 2015

KesäKesäKesä!!

Teinpä taas nopian viikonloppureissun Helsingin suunnalla. Ohjelmassa oli muutamat kuvaukset, siskon tytön synttärit ja yleistä rentoa hengailua, ihan huippu viikonloppu kaiken kaikkiaan! Sikäli nyt on aika hieno fiilis sillä opiskeluhommat täällä Rovaniemellä lähenee jo pelottavankin nopeaa tahtia loppuaan kohden, enää pari viikkoa! :) Sitten olisikin aika kääntää ihan uusi sivu elämässä ja muuttaa Hyvinkäälle rakentamaan makoisia tulevaisuuden meininkejä. Melkosta.

En ole koskaan nähnyt kirsikkapuiden kukkivan ja nyt tuo viikonloppureissu kaikkine muine menoineen ajoittu juuri täydellisesti niiden kukintavaiheeseen. Joten tottakai tilaisuus oli hyödynnettävä! Suunnattiin Tanjan ja Janinan kanssa Roihuvuoren kirsikkapuupuistoon missä niitä olikin sitten sangen kivasti. Ideana oli vähän keventää tuota nykyisen portfolion tummanpuhuvuttaa huomattavasti hempeämmällä meiningillä. Halusin myös harjoitella salaman käyttöä ulkotiloissa sillä siihen ei vielä ole hirveästi mahdollisuuksia. Koska kokoa tuolla Elinchromen 135cm Octalla on melkoisesti, oli minun houkuteltava serkku mukaan jeesaamaan jalustanpainoksi. Samalla pääsin testaamaan myös tuon Godoxin HSS (high speed sync) -ominaisuuksia sillä kuvausten sijoittuessa päiväsaikaan, ei perus synkka-ajat olleet käyttökelpoisia. HSS:n ideahan on se, että perus synkka-ajat (1/180-1/250) voidaan venyttää aina 1/8000 asti salaman pysyessä menossa mukana. Tämä vaati salamalta vähän enemmän tehoja tosin, mutta sen avulla sitten pystyn käyttämään suurempia aukkoarvoja saaden sitä mukavan kermaista bokehia kuviin. 


Malli: Rogue Sweetheart
Assistentti: Dan Holmström


Malli: Janina Laakso
MUAH: Salli Timlin
Assistentti: Dan Holmström

8 comments:

 1. Wau, upeita kuvia ihanissa maisemissa!

  ReplyDelete
 2. Kiitos vielä Iiro ja Dan ! :)

  ReplyDelete
 3. Makeita kuvia! Mikä Godoxin salama sulla oli käytössä? HSS valoja oon vähän kattelu...
  -Krister

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Krister! Godox Witstro AD-360 oli näissä :) Triggereinä Younguon 622-C jotka mahdollisti tuon HSS:n käytön :) Ei ehkä aurinkoisella kelillä maailman parhain salama HSS touhuihin sillä latausaika varsinkin täydellä teholla kuvatessa oli about 6-8s. Mutta ei hintakaan taasen ole mikään kovin suurta lovea lompakkoon tekevä :)

   Delete
 4. Moi. Osaan kuvistani on tullut vihreitä heijastumia lähes tulkoon samaan kohtaan. Voikohan asialle tehdä jotain vai pitääkö vaan objektiivi/ kamera viedä suoraan huoltoon? Vai kokonaan uusi objektiivi? Mistäköhän johtuu, että osaan muttei kaikkiin kuviin tule heijastumia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Vaikea sanoa kun en tiedä että missä tilanteissa nuo esiintyvät. Laita muutama esimerkkikuva iiro.rautiainen@gmail.com ni katotaan! :)

   Delete