Tuesday, September 24, 2013

Tuulia

Tuulia suunnittelee osallistuvansa seuraaviin Miss Suomi -kisoihin, jonka vuoksi hän pyysi minua ottamaan muutamat kuvat portfoliotaan varten. Vaikkei hänellä kokemusta kameran edessä poseeramisesta ollut kovinkaan paljoa niin silti hyvin suvereeni ja kivuton suoritus, pointsit siitä! :) 

Samalla testailin vastikään hankkimaani Canonin 1D Mk III -runkoa, jonka sain hävyttömän halpaan hintaan ottaen huomioon sen minkälainen peto se on tarkennuksen, ergonomian ja kestävyyden osalta.Ekat kolme kuvaa oli luonnonvalolla ja kaksi viimeistä alla olevan setupin avulla toteutettu.


6 comments:

 1. Uskaltaako udella, että minkä hintainen runko oli vai onko salaista tietoo? :D Mietin itsekin kakkosrungon päivittämistä täyskennoon ja tuolla samaisella rungolla sais 5D2 pariksi hieman ripeämmän taistelutoverin silloin kun on enempi liikettä kuvissa ja/tai tarvetta 10fps kuvaukselle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän tuo ollu kuin 600€ :) Mulla ois itseasiassa tuo myynnissä jos kiinnostaa :D Samaan hintaan lähtis, 39 000 laukaisua ja kenno puhdistettu. Ja ripeyttä tosiaan riittää :D Laita meiliä!

   Delete
  2. Katos perhana, saman bongasin netistä enkä huomannut edes allekirjoitusta että sinähän se olit. Rovaniemen kohdalla heräsikin jo epäilykset ;D . Eikö tullut käytettyä vai oliko se vaan johonkin tiettyyn projektiin tarkoitettu kun et tuon kauempaa tuota pitänyt?

   Delete
  3. Heh joo sama mies :D Ei omassa käytössä päässeet kaikki ominaisuudet täyteen iskuun ja omaan tyyliin sopii paremmin jos molemmat kamerat on täyskennoisia :) Niin vaihdan itteasiassa tuohon 5D2:seen jahka saan tuon myytyä! Joskus sitten kun on varaa niin lähtee se 5D3:sen kanssa vaihtoon. Eihän tuon 1,3 kroppikertoin nyt mikään iso ero ole mutta pienestä se on kiinni joskus :D

   Delete
  4. Joo, tuota kroppikerrointa itsekin hieman mietin. Ja pitäis tää 40D vararunko saada pois nurkista pyörimästä. Mutta kun joskus pitää kuvata urheilua tai muuten vaan saada nopeempi tarkennus niin siihenhän tuo ois oikein hyvä. Paha sanoa vielä itsekään että tulisiko tuolle kuinka paljon käyttöä kun niin jumalaton tankki on :D 5D2 on melkoisen laiska tarkentamaan välillä vaikka muuten todella oiva runko onkin edelleen.

   Delete
 2. Eihän tuo nyt sinällään tankki ole vaan hyvinkin ergonominen ja yllättävän helppo käyttöinen :) Kun itelle tuo urheilu ei ole harrastuksena saatikka kuvauskohteenakaan kovinkaan mielenkiintoinen kohde niin on sen takia vähän overkill omassa käytössä :D

  ReplyDelete