Sunday, August 04, 2013

Tähtiä ihmettelen

Sitä ei vielä tule kenenkään myöntää itselleen, että syksy olisi tulossa. No way. Täten hymähdän vain kivasti ajatukselle, että on mukavaa kun öistä tulee pikkuhiljaa pimeämpiä ja pari kuukautta piilossa olleet tähdet alkavat taas näkyä taivaalla. Tämän kunniaksi nopea otos viime yöltä :)

Canon 6D, Samyang 14mm f/2.8
10s, f/2.8, ISO: 2500

Niin ja indeed, hommasin n. kuukausi sitten Canon 6D:n! En ole tästä mitään postausta saanut tehtyä, mutta lyhyesti sanottuna melkoisen pätevä laite etten sanoisi. Tarkoituksena oli hankkia hää -ja tähtikuvaukseen sopiva uusi runko ja omassa käytössä tämä on vastannut täydellisesti moiseen tarpeeseen. Herkkyydet on ihan bueno ja tarkennusjärjestelmäkin yllättävän kykeneväinen verrattuna tuohon vanhaan 5D:hen (joka myös löytyy yhä). So very much happy yes.

8 comments:

 1. aivan mielettömän upea! kateeksi käy.

  ReplyDelete
 2. Onpa kyllä tosi upea kuva, taas kerran :)

  ReplyDelete
 3. Tämä on aika mielettömän siisti. Oot löytänyt hyvän runko/objektiivi -yhdistelmän, Onneksi olkoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Mikko! Jooh, kyl tuo samyang on aika kova hintaisekseen ja just yhistettynä 6D:n herkkyyksiin niin aika killer kombo :)

   Delete
 4. Hieno kuva!!
  Käytätkö paljon ulkokuvissa salamaa?
  Mitä " härpäkkeitä" suosittelisit hankkimaan salamakuvaukseen ? Mulla siis canonin täyskennoinen kamera ja irtosalama.. haluaisin oppia salamakuvausta enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän noita salamajuttuja oon nyt lähiaikoina alkanu enemmän ja enemmän käyttämään potrettikuvauksissa mikäli tarvetta on esim fillauksen tai omanlaisen tunnelman jos se ei luonnonvalolla ole mahdollista. Mutta en koe kuitenkaan olevani läheskään noissa jutuissa lähellä edes amatööritasoa niin en viitsi mitään vinkkejä hirveesti antaa niissä :D Multa iteltä löytyy Nissinin Di 866 II ja YN-460 II pikkusalamat YN RF-603 lähettimillä, ei paras mahdollinen mutta menettelee omassa käytössä. Mikäli lontoon kieli taittuu niin kantsii tsekkaa http://strobist.blogspot.fi ja sieltä "Lighting 101", siinä on melko kattava tietopaketti :)

   Delete