Sunday, May 05, 2013

Sairaan nopee ja värikäs

Canon 5D, Canon EF 17-40 f/4 @ 19mm.
149s, f/22, ISO:100

-Sport Lace kengännauhat! No joo, hulvattomat vitsit sikseen, tässä olisi vielä yksi muutama yritelmä noiden harmaasuotimien kanssa. Joskus vuosi pari sitten, kun ostin nuo Hoyan NDX400 ja ND8 suotimet niin jotain tällaista oli jo tuolloin mielessä missä auringonlaskun värit yhdistyisi liikkuviin pilviin. En vaan oikein koskaan ole joko saanut aikaiseksi tai kelit eivät ole vaan olleet kohdillaan tällaisen kuvan aikaan saamiseksi. Eilen kuitenkin alkuilta näytti lupaavalta sillä pilvisyyttä oli juuri sopivasti, ei liikaa mutta ei täysin selkeätäkään. Jo revontulikuvauksia varten kuvauskohteeksi suunnittelemani vähän matkan päässä sijaitseva lato valikoitui sitten sijainnikseni. Paikka oli muutenkin tähän aikaan vuodesta melko täydellisellä paikalla sommitellullisesti ajateltuna sillä aurinko laskeutui mukavasti taka-alalle.


Eli kuvassa on taas pinottu Hoyan NDX400 ja Hoya ND8 päällekkäin jolloin yhdistettynä pieneen aukkoon kyseessä on melkoinen yhdistelmä pitkiä valotuksia ajatellen. Tuo 2 minuutin ja 30 sekunnin valotuskin oli ehkä hiukan alivaloitettu, mutta 3 minuutin jälkeen alkoi taivaan pilvet mennä jo sen verran puuroksi, että se ei ollu enää nättiä. Alla  oleva kuva on otettu sitten pelkästään Hoya NDX400:lla, kun auringon laskettua alkoi olla jo sen verran hämärää, että ei ollut enää tarkoituksen mukaista pinota suotimia.

Canon 5D, Canon EF 17-40 f/4 @ 35mm
114s, f/13, ISO:200

Nyt on tullut muuten tehtyä mukavasti uusia hankintoja; toinen 5D nykyisen kaveriksi, Optechin dualstrap näiden kantamiseksi sekä Lowepron 300 AW reppu jotta kaikki kamat saisi hieman mukavemmin kannettua verrattuna nykyiseen pieneen sling -reppuun.

 


  

No comments:

Post a Comment