Saturday, April 13, 2013

Radiossa

Lapin yliopiston vuosittain järjestettävä Radio Säteily avasi taas taajuutensa viikon alussa, joten seuraavat pari viikkoa voitte kuunnella laadukasta ja kaikille avointa opiskelijaradiota. Tätä juhlistaakseni ajattelin tämän kertaiseksi viikon kuvakseni tuonne yliopiston facebook -sivulle tunnelmapalaa kulissien takaa. Visiona oli hiukan raflaavampi kuva teatraalisemmalla mallisuorituksella ja tähän löysinkin muutaman hyvän tyypin. 
Valaistus oli todella simppeli sillä tilan ahtauden vuoksi en saanut sovitettua sinne kummempia settejä. 


Semmosta. BTW, mikäli tänä iltana on pilvetön taivas niin kannattaa kuikuilla sinne revontulien varalta, todennäköisyydet on nimittäin erittäin korkeat!

2 comments:

 1. Jossain päin nettiä olen törmännyt sinun kuviisi mutta kiva kun löysin blogisikin. Tarvitsisin potrettikuvauksiin salamajalustoja opiskelijabudjettiin sopivaan hintaan. Onko jotain erityisiä suosituksia? Kohtuullinen tukevuus sontsalle+salamalle ja korkealle menevä runko olisi "nice to have".
  Myös tuo sinun softbox-sontsavirityksesi kiinnostaa. Minkälainen se on? Itse en ole hirveästi tehnyt vielä strobistijuttuja mutta perusteet on ihan ok hallussa koska omistan vain Yongnuon manuaalifläsyjä (YN560 ja YN460). Oon myös miettinyt blogin aloittamista mut en tiedä saanko/ehdinkö laittaa sinne tarpeeksi sisältöä :D . Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon ostanu kaikki mun strobistivermeet (jalustat, sateenvarjot ja tää softbox-sonsta) ebaysta juurikin tuo tiukka budjetti mielessä :) En osaa sanoa, että mikä olisi tarpeeksi tukeva, mutta omassa käytössä noi ebayn perus 15-20€ 2 metriä korkeet on ollu ihan jees. Joku voisi sanoa rimpuloiksi mutta sisäkäytössä just passelit. Tukevuutta voi aina parantaa sitten hiekkasäkeillä tms :)

   Tässä taitaa olla vastaava viritelmä suht edulliseen hintaan: http://www.ebay.co.uk/itm/42-strobe-speedlite-flash-reflective-UMBRELLA-SOFTBOX-/270677964634?pt=UK_Photography_StudioEquipment_RL&hash=item3f05a9f75a

   Eli kyseessä on ehkä kätevin viritelmä jos haluaa pehmeää valoa helposti. Käytännössähän se on iso heijastava sateenvarjo jonka eteen on laitettu diffuusiokangas pehmentämään valoa. Menee kasaan ja pieneen tilaan tosi helposti, yllättävän hyvälaatuinenkin vielä! Itelläkin on tuo 460 kakkosena ja 560 joskus kauan sitten, meni kuitenkin rikki.

   Delete