Wednesday, March 06, 2013

Kuinka tehdä tuplavalotuskuvia?Koska filmikuvaus vaikuttais olevan nykyään kaikessa retroudessaan ja ennenkaikkea fiiliksensä pohjalta melkoisen suosittu itsensä ilmaisukeino, ajattelin esitellä helpon ja nopean tavan tehdä digikuvista hauskoja ylläolevan esimerkin kaltaisia tuplavalotuskuvia. Tuplavalotuskuva on siis kuva jossa kaksi valotusta, yleensä eri paikoista, yhdistyy samaan valotukseen. Tästä siis nimitys "tuplavalotus" duh. Joillakin Nikonin rungoilla pystyy tämän tekemään jo kuvausvaiheessa, mutta itsellä ei toisen merkin takia mahdollisuutta tähän ole.

 Lupaan olla käyttämättä sanaa "valotus" enää tämän jälkeen. 

Eli tarvitaan kaksi kuvaa. Itsellä on tässä nyt yksi muotokuva ja sitten random näpsy viimekesältä. Tavoitteena olisi saada tuo mettä piirtymään nätisti mallin kasvoille.

1. Avaa kuvat ekaksi Photoshopissa


2. Mikäli mallin tausta ei ole valkoinen, niin valitse se valintatyökalulla ja vaihda sen väri


3. Tuplaklikkaa "Background" -layeria ja vaihda se "Layer 0":ksi


4. Liitä haluamasi toinen kuva ja siirrä se muotokuvan alle5. Vaihda muotokuvan "Blending Mode" "Lighten" tai "Screen" -muotoon jolloin se sulautuu mukavasti mettään. Tai toisinpäin. Mukavasti kuitenkin.


Sitten ei tarvitse muuta tehdä taas kuin vain haluamallasi reseptillä säädöt ja muokkaukset ja tekotaiteellinen muistelma filmiajan ihanuuksista on valmis!

Voisin tässä samalla aloittaa pienimuotoisen kuva/kuvia viikossa tyyppisen projektin, jossa lisäilen näitä tulplavalotuskuvia tänne teidän nautinnoksi n. kuukauden ajan näytille :) Koulussa minulla on nimittäin käynnissä valokuvauskurssin yksi lopputyö, missä pitää koostaa vapaavalintaisesta aiheesta kuvakirja ja minulla on nämä tuplavalotukset kirjan aiheena. Tällainen projekti pitäisi minut niin sanotusti ruodussa deadlinen suhteen :D Loppuun vielä toinen viritelmä.4 comments: