Monday, January 07, 2013

Mallikuvauksia

Nyt on joululomat lusittu ja paluu opiskelijan arkeen koittaa taas kohta. Kameraan en muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ehtinyt koskea melkein kuukauteen, jonka vuoksi tännekään ei mitään julkaisukelpoista materiaalia ole päässyt syntymään. Pahoittelen syvästi! Samoista ongelmista kärsi myös Ida oman bloginsa kanssa ja auttaaksemme toisiamme, päätimme tehdä pienet photoshootit. Eli toisinsanoen päivän projektina oli muotikuvaukset! :) Pakkasen vuoksi oli melko nopea setti tälläkin kertaa, koska mallin kylmän arka nenä alkoi helottamaan punaisena jo vartin ulkona hengailun jälkeen.


Canon 5D, Sigma 85mm f/1.4

Canon 5D, Canon EF 135mm f/2.0
Canon 5D, Canon EF 17-40 f/4.0 @ 38mm

Tuli tehtyä myös pientä kokeilua ja vertailua noiden nykyisten ns. potrettilinssien kanssa, sillä on hieman alkanut himottamaan tuo uusi Sigman 35mm f/1.4 linssi. On paljon tilanteita, kun haluaisin tuoda potretteihin enemmän miljöötä esiin, mutta laukusta ei löydy muita kuin pimeä laajislinssi ja taustan tehokkaasti pakkaavia teleputkia. Rahoittaakseni tämän hankinnan olen harkinnut joko 135mm f/2 tai 85mm f/1.4 myymistä. 35mm vs. 135mm vs. 85mm ovat kuitenkin melko erilaisia polttovälejä keskenään, josta syystä niitä ei voi niinkään laadullisesti vertailla vaan sen perusteella, että kuinka laajaa kuvakenttää haluaa tallentaa. 

135mm on paras linssi, jonka olen omistanut kuvanlaadullisesti, mutta sen pitkä polttoväli tekee siitä hieman hankalan käyttää. Ulkona sillä on suht helppo kuvata kun on tilaa käytettävissä, mutta mistään kovinkaan joustavasta linssistä ei voi silti omalla kohdalla puhua. 85mm taas on paljon helpompi polttoväli, sisälläkin se taipuu helposti moneen tilanteeseen. Että ehkä tästä syystä vaihdankin tuon 135mm:sen 35mm:seen. Ei kovinkaan loogista monen mielestä, mutta näin täällä :D

2 comments:

  1. Ai että mie tykkään siun kuvista, siul on niin ihana oma smooth tyyli kuvata. Käytät upeasti värejä! me likes!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh kiitoksia kovin :) kiva kuulla, että joku tyyli alkaa erottua näistä kuvista. Siihen kait tiedostamatta vähän tähtääkin!

      Delete