Wednesday, January 23, 2013

Leviathan

Eilen tuossa ehdinkin jo hieman jutella valokuvasarjasta, jonka kehittelimme Tromssan retkiporukan kanssa lieventääkseemme huonon kelin tuomaa traagista pettymystä. Minulla oli jo ennen reissua visiona, että tekisi mieli ottaa sellainen oikein eeppinen levitaatiopotrettikuva karussa vuoristomaisemassa. Noh, vuoria ei sankan lumimyräkän takia pahemmin näkynyt, joten sitä piti sitten keksiä jokin toinen paikka. Tromssan keskusta on ihan nätti mesta, joten aateltiin sitten käyttää illan pimennettyä sen tarjoamaa miljöötä hyväksemme. Alkuperäinen visio levitoivasta kohteesta kuitenkin muuttui tässä vaiheessa hieman erilaiseksi.. En tiedä mistä saatiin päähämme, mutta silloin tuntui todella siistiltä idealta laittaa Esa ilman paitaa keskustaan leijumaan Jeppe meininki mielessä. Joten näillä mentiin! :D 

Jotta Esa saatiin edes jonkinlaisiin korkeuksiin, täytyi turvauta taas pulkkanakin toimineeseen koottavaan jakkaraan. Valaistuksen kanssa piti hieman soveltaa, sillä en ollut jaksanut pakata kaikkia salamavehkeitäni matkalle mukaan. Päätin käyttää isoa kultaista heijastintani pehmentimenä niin, että heijastin salaman sen kautta Esaan. Kultaista käytin sen takia, että saisin edes jotenkin saman lämpöistä valoa tuotettua, kuin mitä kaupungin keinovalot olivat.

Illan bileet kolkuttivat mielessä, joten kiertelimme melko nopealla tahdilla ympäri kaupunkia etsien jotenkin mielenkiintoisia kohteita. Mielessä oli vielä useampi vaihtoehto, mutta aika loppui kuitenkin kesken loppuvaiheessa. Mutta tässä ne nyt olisi, käsittelyssä otin hieman raflaamamman linjan, toivottavasti ei mennyt yli! :) Klikkaa isommaksi!
Varmaan sanomattakin selvää, että katseita tällainen projekti keräsi, mutta Esaa se ainakaan häirinnyt :D Kattoo jos saisi jatkoa samantyyppinen sarja, palautetta olisi mukava kuulla, että toimiiko nämä kuvat ylipäätäänsä! :)

Mikäli kiinnostaa, että miten tällaisia kuvia voi tehdä, niin tsekkaa levitointi-opas!

4 comments:

 1. Hienoja, itelle ei viimenen jostain syystä oikeen uppoo, mut muut kyl hienoi. Oon ite muutamaan kertaan yrittäny tämmöstä, mutta mulla ongelmana on, et miten saa ne rajan häivytettyä, jos esim. liittää toisesta kuvasta kappaleen toiseen, niin miten niitä rajoja saa pehmennettyä, koska ainakin mulla on on aina railakkaasti näkyny. oon kokeillu joitakin sumennus ja pehmennys ja blurr työkaluja, mutta ei oo tähän mennessä tullu hyvää jälkeä. tosin voi johtua myös harjoituksen puutteesta. GIMPillä ite muokkaillen, kun ei photoshoppia ole. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! :) Ite kun leikkaan ja liitän niin leikin joko leikkausvaiheessa featherin (kuinka tarkan rajauksen tekee) tai sitten viimeistelyvaiheessa pehmeä reunaisen maskaustyökalun kanssa. Muokkaustyökalun Opacitya säätämällä myös saa jonkinlaista tulosta :)

   Delete
 2. Varsin hyvin toteutettu idea - etenkin jos valokalustoa ei ollut yhtä salamaa enempää. Ensimmäinen ja viimeinen kuva toimivat itsellä. Viimeisen kuvan käsittely - vaikka onkin aika raskasta - vaan toimii tässä tapauksessa. Keskimmäisessä vähän tökkii mallin ympärillä valoa vasten olevan tummat reunat häiritsevät. Siinä olisi selkeästi kaivannut valot molemmille sivuille niin näyttäisi luonnollisemmalta.

  Sanoisin, että kyllä kannattaa teemaa jatkaa muissakin paikoissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Tuossa viimeisessä piti ottaa vähän rankempi ote, kun tuntui ettei siihen muuten saanut tarpeeksi luonnetta, mukava kuulla että joillekin toimii :) Juu, tuo valokaluston askeettisuus vähän asetti rajoituksia, katsoo jos tämä saa jatkoa niin panostaa vähän enemmän siihenkin.

   Delete