Thursday, November 08, 2012

Revontulia! vol.2

Melkoista herkkua oli taas eilen tarjolla, oli nimittäin melkoiset pyrskähdykset taivaalla! Kävihän siinä myös taas niin kuin kävi viime kerrallakin, että hieman puun takaa nuokin alkoi. Olin tullut yliopistolta kotiin vasta siinä kahdeksan maissa ja tuolloin jo huomasin, että taivas oli selkiytynyt. Tähtitaivaan näkeminen oli itsessään jo melko iso juttu sillä edellisestä kerrasta on varmaankin pari viikkoa :D Kotiin päästyäni tarkistin sitten ihan varmuuden vuoksi revontulitutkat ( www.spaceweather.com , aurora.fmi.fi/public_service/ ) ja huomasin, että jotain säpinää siellä tapahtuu. Vilkaisin vielä ikkunasta ulos pohjoiseen ja kyllä, siellähän ne reposet viuhuu. Samalla hetkellä muistin, että kaikki akut on melkein tyhjiä, jopa kamerassa oleva ja laitoinkin sitten heti yhden setin latautumaan siksi ajaksi, että saan kamat kasaan. Vähän hätä siinä meinasi tulla taas, mutta lähdin sitten melko nopeasti polkemaan kohti kuvauspaikkaa vajailla akun tyngillä.

Viime kerralla päätin mennä läheiseen venerantaan kuvaamaan koska tuolloin olin auttamattomasti myöhässä enkä halunnut menettää jäljellä olevia hetkiä. Nyt kuitenkin tilanne oli vähän parempi sillä revontulet olivat sen verran ujoja, että minulla oli vähän enemmän aikaa matkustamiselle. Poljin Arktikumin rantaan, mikä avautuu juuri sopivasti suoraan pohjoiseen ja valosaastettakin on hieman vähemmän. Päästyäni paikalle nämä ujot reposet villiintyikin sitten ihan täysin.Tässä oli illan maksimiaktiivisuus, meinasi palaa jopa puhki kun oli sen verran kirkasta!Yritin melko epätoivoisesti etsiä jotain mielenkiintoista kohdetta etualalle tuodakseni hieman enemmän sisältöä kuviin, köyhää oli kuitenkin tarjonta siellä. Muistin hyvänä Plan B:nä vähän matkan päässä olevan venerannan jonne suuntasinkin heti kun ensimmäinen pyrskähdysaalto osoitti pientä rauhoittumista. Sieltä löytyi sitten muutamat spotit vaikka niitä kuvatessa hiukan pisti vastaan se fakta, että tämänkin idean etualan valinnasta olen jo monesti käyttänyt. Jotain uutta pitäisi kait keksiä :D Mutta niillä mentiin eilen illalla ja ihan tyytyväinen olen tähän settiin vaikka hurjasti on aina parannettavaa. Siinä kai se valokuvauksen lumo onkin kun koittaa metsästää sitä täydellistä valokuvaa vaikka tietää sen olevan ihan mahdoton tehtävä :)
Pitäisi varmaan muuten ostaa uusi kaukolaukaisin vanhan mentyä rikki, 10s aikaviiveellä toimiva itselaukaisin ei ole kovinkaan hauska tapa kuvata :D

4 comments:

 1. Iiro, nää sun kuvat on ihan uskomattoman hienoja. Siis kaikki täällä blogissa ja myös Facebookin puolella :) Jään ehdottomasti seurailemaan tänne! p.s. oon johonkin hukannut sen pipon minkä teit mulle vuonna nakki x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kiitti kovin! :)) Aijjai, kehtasit vielä myöntää! :D

   Delete
 2. Ihan mielettömän hienoja kuvia sulla! Sait just uuden lukijan :)

  ReplyDelete