Tuesday, November 06, 2012

Nyrkkeilyä

Kävinpä taas tässä illalla hieman kuvailemassa matskua tuonne Lapin yliopiston facebook -sivuille. Olen kehittänyt yhden projektin, jossa yritän kerätä mahdollisimman paljon tietoa Rovaniemen eri harrastusmahdollisuuksista ja tänään vuorossa oli kaverini Emma Seppäsen vetämä kuntonyrkkeilykerho. Kehässä oli kavereilla hyvä syke päällä, tuli itellekin ihan hiki sitä menoa seuratessa! 

Vedin valtaosan kuvauksista 5D+ Sigma 85mm f/1.4 setillä, sillä halusin hieman taustahäivennystä ja myös ulottuvuutta koska en nyt aivan keskelle actionia päässyt. Täytyy kyllä sanoa, että harvoin olen ollut pettynyt vanhaan kunnon antiikkivitoseeni (valm.vuosi 2007), mutta tänään huomasin sen rajojen tulleen vastaan. Nopeasti liikkuvat hemmot ja lyhyt syväterävyys vinguttivat tarkennusjärjestelmää siihen malliin, että hyvä kun yhteenkään kuvaan osui tarkennus. Onneksi kuitenkin kuvaan sen verran harvoin urheilua, että rungon päivitystä ei ainakaan tämän takia tarvitse vielä miettiä :)

 Treenien jälkeen halusin ottaa yhden hieman hallitumman kuvan nyrkkeilijöistä ja pyysinkin sitten muutaman jampan sivuun malleiksi tätä varten. Korostaakseni tämän kerhon sekapeliominaisuutta, olisin halunnut molempien sukupuolien edustajat kuvaan. Naiset eivät kuitenkaan kokeneet oloaan hikisinä ja meikkaamattomina kovinkaan edustuskelpoisiksi jonka vuoksi kuvat ovat nyt näin miesvoittoisia. Valaistus on aika simppeli taas kerran, täytyisi varmaan ruveta vähän revittelemään sen kanssa seuraavalla kerralla. Tuntuu vähän, että menen turhan usein samalla setupilla jolloin se kuvan autenttinen fiilis häviää ja kaikista näistä tulee vain sellaista samanlaista massaa. Joku voisi sanoa sitä jonkinasteiseksi tyyliksi, mutta en kyllä ihan lähtisi sille tielle vielä :P "ReeniäReeniä!"
Kuvankäsittelyssä tein pieniä kokeiluja sillä en ole pahemmin mustavalkokuvia ennen tehnyt. Näissä se jotenkin tuntui passaavan, joten antaa olla nyt näin sitten! :D Tuo posekuva on tehty taas panoraamatekniikalla syväterävyyden minimoimiseksi. Tosin alkuperäinen visio kuvatessa oli tehdä paljon löysempi rajaus, mutta tiukempi tuntui toimivan sitten kuitenkin paremmin hakiessani hieman intensiivisempää tunnelmaa.
No comments:

Post a Comment