Saturday, November 03, 2012

Kalassa

Rovaniemen muikut on melkosia vonkaleita

Kuvailtiin Henryn kanssa eilen videota erästä projektia varten, jota varten jouduin ottamaan rakkaan virvelini mukaan. Tovi oli vierähtänyt viime kuvauksista joten ajattelin ottaa tilanteesta kaiken hyödyn ja kuvata jotain ihan muuta kuin normaalisti. Mitään järkevää visiota ongen lisäksi ei oikeastaan taaskaan ollut ennen kuvauksia, miljöökin löydettiin puoliksi sattumalta.

Miljöönä toimi Rovaniemen Pöykkölässä sijaitseva avantouintipaikka mistä löytyi juuri passeli laituri tunnelmaa luomaan. Ajattelin ensin kuvata jonkinlaista hassuttelukuvaa, mutta sitten sään seesteisyys ja harmaus puhuivat enemmän tällaisen simppelin ja eleettömän asennon ja tunnelman puolesta :)

Valaistukseksi laitoin Nissinin Di866:sen + Softbox-sateenvarjohässäkän pieneksi filliksi Henkan selän taakse sillä tumma metsä imi valoa melko tehokkaasti. Pehmeän luonnonvalon annoin tehdä tehtävänsä etupuolella sitten.

Kuvan formaatti on tällainen pitkulainen sen vuoksi, kun kuvasin sen panoraamana Canonin 135mm f/2.0 putkella. Kuvia taitaapi olla yhdistettynä n. 4-5 kpl. Halusin luoda tällaisen omintakeisen tunnelman lyhyen syväterävyyden avulla ja lievän 3D vaikutelman avulla. Kuten BTS -kuvasta huomaa, fisun kokokin kasvoi hieman jälkikäsittelyssä ;)Selvennykseksi vielä kuva meikäläisestä demonstroimassa sitä alkuperäistä virvelin käyttötarkoitusta, makes sense yes?

(c) Henry Kestilä
No comments:

Post a Comment